Прогноза за 19.07.2018-21.07.2018 за региона на Западна и Централна Северна България

Измереното атмосферно налягане в гр. Плевен приведено към морско ниво в 06:00 часа е 1004.3 hpa. Температурата на въздуха е 19.8°.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 19.07.2018 г.

През по-голямата част от деня ще има значителна облачност и на места, предимно над част от централните райони на Северна България, ще превали слаб дъжд. Очакват се и гръмотевици. Късно след обяд и вечерта облачността от север на юг ще намалее. През деня ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16° . На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 10°.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 20.07.2018 г. и 21.07.2018 г.

В петък преди обяд, над северозападните райони на Северна България, ще има незначителна до променлива облачност.Над централните части на Северна България ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Около обяд и след обяд ще преобладава време с променлива облачност, над централните части на Северна България, с временни увеличения до значителна и на места там ще превали слаб дъжд. На отделни места се очакват и гръмотевици. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 19° и 22°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, придружен от гръмотевици.. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18° . На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 12°.

В събота преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. Около обяд и след обяд ще преобладава време с променлива облачност, и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 31° и 34°, като температурите в северозападните райони ще бъдат най-високи.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централните части на Стара ще има променлива до значителна облачност и около обяд и след обяд на места ще превали слаб дъжд, придружен от гръмотевици.. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20° . На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 14°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански