Прогноза за 23.01.2018-25.01.2018 за региона на Западна и Централна Северна България

Налягането на морско ниво за гр. Плевен измерено в 08:00 часа е

1019.0 hpa, температура на въздуха минус 1.6°.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 23.01.2018 г.

Над централните райони на Северна България ще има значителна облачност, на отделни места са възможни слаби превалявания от сняг. Над северозападните райони на Северна България преди обяд ще има променлива облачност, след обяд ще преобладава време със значителна облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 0° и 3°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина ще има значителна облачност и на отделни места е възможно да превали слаб сняг. През деня ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около минус 6° и през деня ще се понижават. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около минус 12°.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 24.01.2018 г. и 25.01.2018 г.

В сряда преди обяд ще преобладава време със значителна облачност, с временни намаления над централните части на Северна България. След обяд от изток на запад облачността ще намалее до незначителна, най-късно в крайните северозападни райони. Ще духа слаб вятър североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 6 ° и минус 3° в северозападните райони на Северна България и и между минус 10° и минус 5° за централните части на Северна България. Максималните ще бъдат между минус 1° и 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения .

Над западните и централните части на Стара планина преди обяд ще има значителна облачност. След обяд облачността ще намалее. През деня ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около минус 5°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около минус 10°.

В четвъртък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. Около р. Дунав на места видимостта ще бъде намалена до мъгла и ще има значителна облачност. След обяд навсякъде ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 9 ° и минус 6°. Максималните ще бъдат между 1° и 4°.

Атмосферното налягане ще се понижава .

Над западните и централните части на Стара планина ще има незначителна облачност. През деня ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около минус 1°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около минус 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански