Прогноза за 06.10.2022 г. - 08.10.2022 г. за региона на Западна и Централна Северна България

Атмосферното налягане, измерено в синоптична станция Плевен в 09:00 часа е 1008.0 hPa, а температурата на въздуха е 7.7°С.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 06.10.2022 г.

Днес времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Сутринта около водните басейни ще има намалена видимост до мъгла, която бързо ще се разчисти. До обед ще бъде почти тихо, а след обед ще духа слаб вятър със северна компонента. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 20° и 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15°. Максималната температура на 2000 м ще е около 10°.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 07.10.2022 г. и 08.10.2022 г.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще останат почти без промяна.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще останат непроменени.

В събота до обед времето ще бъде слънчево. След обед в западните части на Дунавската равнина ще остане слънчево, а в централните облачността ще се увеличава до предимно облачно. Облачността ще е купеста и мощна купеста, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 9°, в крайдунавските райони с 2-3 градуса по-високи. Максималните температури ще се задържат между 20° и 22°.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина сутринта ще бъде мъгливо, а с напредването на деня мъглата ще се разчиства и ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16°. Максималната температура на 2000 м ще е около 11°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска