Прогноза за 27.02.2020-29.02.2020 за региона на Западна и Централна Северна България

Атмосферното налягане за гр. Плевен, приведено към морско ниво в 08:00 часа е 998.6 hpa и температура 9.4°.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 27.02.2020 г.

Преди обяд и около обяд, ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд. След обяд и вечерта от запад на изток валежите ще спират и облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Преди обяд температурата ще се задържи почти без промяна, след обяд ще се понижава и максималните температури ще бъдат между 9° и 12°.

Атмосферното налягане, през по-голямата част от деня, ще се повишава, вечерта ще се задържи без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина, през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и мокър сняг. След обяд и вечерта от запад на изток облачността ще намалее. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад и се очаква краткотрайно захлаждане. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2°, през деня ще се понижава. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около минус 3°.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 28.02.2020 г. и 29.02.2020 г.

В петък преди обяд облачността ще се увеличи до значителна. След обяд се очакват превалявания от дъжд над северозападните райони на Северна България. Късно след обяд и вечерта валежите ще обхванат и централните части на Северна България. Преди обяд ще духа слаб вятър от южната четвърт, след обяд вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили до умерен и силен. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12° в северозападните райони на Северна България и между 12 ° и 15° в централните части на Северна България.

Атмосферното налягане сутринта ще се задържи без съществени изменения, около обяд и след обяд ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност, след обяд, с превалявания от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около минус 7°.

В събота над северозападните и част от централните райони на Северна България ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Над част от централните райони на Северна България сутринта ще има променлива до значителна облачност, която след обяд ще намалее. Преди обяд и около обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад, след обяд вятърът ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има значителна облачност. Около обяд и след обяд облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Температурите на 1200 м ще се повишават и в края на деня ще бъдат около 2°. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около минус 4°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански