Прогноза за 06.12.2021 г. - 08.12.2021 г. за региона на Западна и Централна Северна България

Атмосферното налягане, измерено в синоптична станция Плевен в 08:00 часа е 986.2 hPa, а температурата на въздуха е 1.7°С.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 06.12.2021 г.

Днес времето ще бъде облачно, на много места и мъгливо. Още сутринта в крайните западни части ще превалява дъжд. С напредването на деня дъждът ще обхване и останалата част от западната Дунавска равнина. Късно вечерта и през нощта ще завали и в централните части, като по по-високите места дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт, само в централните части на предбалкана все още ще бъде от юг. Максималната температура в крайните северозападните части ще бъде около 2°, в централните части между 6° и 8°, а в местата с южен вятър до 10°-11°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара ще бъде облачно. Вечерта в западния дял ще завали дъжд, който през нощта срещу вторник ще премина в сняг. Ще духа силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6°, а на 2000 м ще е около 0°.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 07.12.2021г. и 08.12.2021г.

Във вторник ще е облачно с валежи от дъжд, а в предбалкана и по високите полета – от сняг. През нощта срещу сряда с паденето на температурите дъждът почти навсякъде ще преминава в сняг. В централните части на Дунавската равнина и навсякъде в предбалкана ще се образува снежна покривка. До обед ще духа слаб, а след обед умерен вятър от запад. Температурите ще бъдат почти без дневен ход - между 2° и 4°.

Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Валежът силно ще влошава видимостта, а по проходите се очакват навявания. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура в планината ще бъде около -1°.

В сряда валежите ще спират. Още в късните сутрешни часове от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. В западните райони още около обед слънцето ще се покаже, а до вечерта и над останалата част от региона облаците ще се разчистят. Ще духа умерен западен вятър. Минималната температура ще бъде около и малко под 0°. Максималната температура ще е между 3° и 5°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина до обед ще преобладава облачно време, а след обед слънцето ще се показва. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Температурите във височина чувствително ще се понижат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -3°, а на 2000 м ще е около -10°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска